Брасиностероидите са анаболни

Brassinosteroids са анаболни

Изследователи от университета Рутгерс са открили, че група растителни стероидни хормони имат анаболно въздействие върху клетките на масата на животинските мускули. Вече имахме анаболни екдистероиди – както и сега имаме и анаболни брасиностероиди. В Ergo-Log вече имахме подозрения …

Брасиностероидите са растителни хормони. Диаграмата показва пример. Растителните хормони са толкова жизненоважни за растенията, колкото стероидните хормони са в нашите тела. [Витам хорм. 2002; 65: 195-223.] Откривате ги главно в млади листа, пъпки, цветен прашец, както и семена.

Земеделските производители използват Brassinosteroids като подобрител на растежа в културите. Опитът показа, че те работят най -добре, когато фермерите използват битов тор или пестициди. Изследователите не вярват, че Brassinosteroids са способни да подобрят добивите на съвременното земеделие, но в страни като Индия, както и в Китай, многобройните земеделски производители използват Brassinosteroids като подобрители на растежа.

Тъй като изследователите искат да са сигурни, че растителните хормони не са вредни за хората, те правят експерименти върху клетките, както и върху животни. Те показват, че Brassinosteroids имат положителни здравни и уелнес ефекти. Например, те защитават клетките срещу вируса на морбили [Antivir Chem Hymother. 2002 ян; 13 (1): 61-6.], Както и вируса на херпес [антивир химика. 2000 ян; 11 (1): 71-7.]. Според слуховете, въздействието на брасиностероидите е толкова положително, че изследователите, изучаващи здравето и уелнес въздействието на тези вещества, започнаха да приемат растителните хормони като добавки.

Как изследователите от университета Рутгерс излязоха с концепцията за изучаване на анаболните въздействия на Brassinosteroids, не се премахва в техните публикации, които ще бъдат публикувани скоро в Journal of Medical Chemistry. „В предишното изследователско проучване открихме, че използваният орално (22S, 23S) -28-хомообрасинолид създава значителни анаболни въздействия, както и подобрена физическа физическа годност при здрави животни с много малко андрогенни ефекти“, пишат те. Предишното изследване обаче не е публикувано.

Изследователите поставят 9 брасиностероида в тестови епруветки, включително клетки на мускулната маса на плъхове. Няколко от 9 -те се случват естествено, други не. Фигурата по-долу показва въздействието, което хормоните са оказали в концентрация от 10 микромола върху натрупването, както и разпадане на протеините. Втората фигура сравнява анаболното въздействие на елементи 1, както и 2 запазване на това на IGF-1, както и третото сравнява тяхното антикатаболично въздействие, запазвайки това на инсулин.

Leave a Reply

Your email address will not be published.